TÈRMITS DEL FORMIGÓ

Gènere: Pàgines: 128

Què faries tu si, d’un dia per l’altre, t’adonessis que ets un esclau i que no tens cap oportunitat de sortir-ne? Any 2030. Ciutat Barcelona. La crisi econòmica mundial de principis del segle XXI s’allarga en el temps fins ben entrada la segona dècada i genera una economia global molt més competitiva i salvatge. El sistema porta els membres de les famílies a distanciar-se: els progenitors viuen (i pernocten sovint) a les empreses. La violència difosa pels mitjans de comunicació i pels videojocs arrela profundament en els joves que, sense gaire control social, l’exerceixen sovint.

Té lloc una forta escalada de violència juvenil que culmina en una gran batalla entre les tribus urbanes formades als diferents districtes, i els vencedors acaben sotmetent la resta de tribus a la seva voluntat. Inventen un sofisticat sistema tecnològic que els assegura la dominació sense rebel·lions, però cap a l’any 2060, un parell d’estudiants de la tribu del centre troba la manera de neutralitzar els seus efectes i posa la tribu dominant contra les cordes. La situació deriva en una nova lluita pel poder en què les regles del joc hauran canviat: no podran fer ús de la violència. Mitjançant la competició en una sèrie de proves una altra tribu es declara vencedora, però no podrà ostentar el poder perquè la tribu hegemònica amenaçarà de mort els vencedors per tal d’aconseguir la seva rendició.

Lancho, Júlia

La Júlia Lancho Teruel va néixer a Barcelona l’any 1969. Es va llicenciar en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i va completar els estudis amb una Diplomatura de postgrau en Gènere i Igualtat, coordinada pel Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a l’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

Ha completat diversos cursos d’escriptura creativa a la Casa Elizalde (Barcelona) i al Centre Cultural Tres Roques (Mataró), centre on va acabar de formar-se amb el taller d’escriptura de novel·la. Pertany al col·lectiu d’escriptores i escriptors Associació Lletrícola de Mataró, i col·labora amb els seus relats en la Revista que l’Associació edita periòdicament. L’Associació també va publicar, l’abril de 2013, el primer llibre recopilatori de relats sota el  títol Bookcrossing & Love, en què l’autora ha participat.

Tèrmits del formigó és la primera novel·la escrita i publicada per la Júlia.

Disponible: