SÁLVAME: LA TELEBASURA COMO AUTOAYUDA

Gènere: , Pàgines: 173

Sàtirs, nimfes, bacants, hermafrodites… ¿Una altra novel·la eròtica? No, més aviat un plató de televisió. Amb personatges extrets de la mitologia i amb una bona dosi d’ironia, l’autor construeix una crítica diferent sobre el món de l’anomenada televisió escombraria. Què passaria si Jorge Javier Vázquez fos encara més diví del que ell mateix creu? ¿Pot SÁLVAME, el format més blasmat de la televisió a Espanya, regalar-nos lliçons que cap llibre d’autoajuda podria? ¿Estem preparats per acceptar que la televisió que patim és, en realitat, un símptoma, i no la malatia d’aquesta societat que perd la raó i l’ànima pel camé? Sigues valent i mira a dins…

Picos, José Juan

Durant els darrers vint anys, José Juan Picos ha estat productor executiu, director i guionista dels més diversos formats televisius. No només a Espanya, sinó també a Amèrica Llatina. Va viure quatre anys a Veneçuela, el que, juntament amb llargues temporades a Colòmbia, República Dominicana i Argentina, el va fer meravellar-se de la bona salut del castellà a l’altra banda del mar.

Concilia l’aparent paradoxa d’haver obtingut el títol de Doctor en Periodisme per una tesi sobre ètica professional amb el seu pas per alguns dels programes més criticats de la televisió espanyola. Amb el que va aprendre a ambdós costats de LA FUERZA, ha composat SÁLVAME, un singular llibre d’autoajuda que s’uneix, al seu currículum literari, a la novel·la picaresca EL VIENTO DE MIS VELAS (PERIPECIAS DE UN EMPEDERNIDO BEBEDOR DE CAFÉ EN EL REINO DE GALICIA, publicada el desembre de 2012.

Disponible: